19 Eylül 2019 Perşembe

Tc kimlik randevu

ANONİM HALK ŞİİRİNDE MANİ Maninin oluşumu üzerine bugüne kadar farklı. Bayram ve Mevsimler ile İlgili Mâniler. Günümüze kadar yapılan Erzurum ile ilgili çalışma ve araştırmalar göz önünde bulundurulmuş, Erzurum manileri üzerinde geniş bir çalışma yapılmadığı. Diğer yörelerde olduğu gibi Erzurum merkez köylerinde de gelin ile kaynana. Metin Kutusu: MÂNİLER.


Bak şu gelinin haline,.

Neden küstün kaynana,. Sen gelin almadın mı? Bazen da mani küçük bir çocuğa çektirilir. Kızlar bir gün önceden hazırladıkları mantıfarı gelin kılığına girmiş kız çocuğuna veya küçük bir erkek çocuğuna . Bulduklarum fukara, Bi gelin aldum köyden.


Eller nerden bilecek İçumde durur aci. Bir şey diyeyim sağa. Men nereden düştüm ki. Kars manileri , Ardahan manileri.

Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. Manilerden seçmeler, en güzel Türk manileri ve yöresel manilerinden binlerce mani örneği. En Güzel Manilerden Seçmeler. GELİN KAYNANA MANİLERİ.


Kıskanma, insanoğlunun ruhunda var olup, her kişide, her yaşta kişinin irade gücüne ve yetişme biçimine bağlı olarak derece . Maniler halk edebiyatının önemli bir bölümünü oluşturur. Kına gecelerinde gelin ağlatmak için söylenir. Mani Anadolu insanının seveni sevilenidir. To be able to make a comment about the cultural world of the society, analyzing.


Bunun yanı sıra gelin kaynana arasında söylenen mâniler de oldukça fazladır. Sakarya Manav düğünlerinde ve kına gecelerimizde gelinle ilgili söylenen manilerden. Vallaha küçükken bunun b Gibi bişey canlanıyirdu gözümde aşağıya bakiyor gelin annesiyle babası binnacık gelmisler ama tirmanamiyolar gelin dağmada srılip . Bayıldım iyi dinleyin. Bahçede lahana sök gelin , Ne pek sözün tok gelin , Oğlum eve gelince, Dilini ağzına sok gelin. Ayağında ki mesler, Bastığın yeri.


Sandıh üstünde valasi. Kağırt (kağıt) içinde gınası. Fakat “yalanlama” ile ilgili çok fazla örneğe ulaşılamadığı için bazı tasniflerde bu bölüm.


Bölümde Kayınvalideler, gelinlere manili gönderme yapınca ortalık fena karıştı!

Gelinim Mutfakta 247. Bu mani gelinlik kızı, yarenlerinin dizleri üzerine yatırılarak söylenerek devam eder. Kına yakma bittikten sonra dönbek eşliğinde yöre türküleri söylenerek . Köyün yaşlı kadınlarından birisi ilahi ve çeşitli maniler söyleyerek kızın eline kınayı koyar.


Manilere yansıyanlar İşte gelin -kaynana ilişkisiyle ilgili manilerden bazları: Gözleri patlak gelin Çenesi hırtlak gelin Seni mezar kaçkını Suratsız hortlak gelin. Alvar Köyü İnternet Sitesi. YOZGAT Yozgat sözlü kültürü içinde manilerin ayrı yeri vardır. Elma attım geline Aldı sohtu beline Yimesini bilmiyo Verdi çocuh eline. Kirazını yemeli, Yuvarladı karşıya.


Zamane gelinleri İç güveysi girmeli. Kız eşim gelin mi olursun? Elim yuduğum pınarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar