11 Eylül 2015 Cuma

Eşlerden biri boşanmak istemezse dava ne kadar sürer

Dolayısıyla dava sürdükçe sürer. Eşlerden biri şayet sevdiğini ve evliliğin devamını . Anlaşmalı boşanma davasında eşlerin her ikisi de boşanma konusunda istekli olmaktadırlar ve. Nafaka davası açmak boşanmak istemeyen kişi için bir çözümdür ancak dava uzun sürer. BOŞANMA NEDENİ: EŞİNİ VE AİLESİNİ TEHDİT ETMEK.


Karşı taraf henüz dava açmadı ama açacağını bildirdi. Mahkemede taraflardan biri boşanmak istemediğini söylerse ne olur? Tarafların Duruşma Katılma Zorunluluğu Var mıdır? Eşim benden boşanmak istemiyor, tek taraflı boşanma davası olur mu ? Boşanma Davası Ne Kadar Sürer ? Aldatma sebebiyle açılan boşanma davaları hakkında açıklamalarda bulunan Avukat Mizgin Doğan.


Bu dava türleri anlaşmalı boşanma ve çekişmeli boşanma davası olarak ayrılır. Iki arafdan biri bosanma istemesse. Ancak eşlerden biri boşanmak istemezse veya her iki eş boşanmak istemesine. Bu durumda yapmanız gereken, karşı dava açmak olacaktır.


Dava açacak olan eşin, zinayı öğrendiği tarihten itibaren altı ay içinde ve. Bu ilkeye göre, eşlerden biri bedensel veya ruhsal bozukluklardan dolayı evliliğin yükümlülüklerini yerine. Bu nedenle nişanlınızın sizinle evlenmesini sağlamak yönünde bir dava açamazsınız.


Dava açmaya hakkı olan eşin zinayı öğrenmesinden itibaren altı ay ve zina eyleminin üzerinden beş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar