14 Eylül 2017 Perşembe

En güzel maniler kısa

Kısa maniler kategorisinde onlarca maniyi okuyabilirsiniz. AZRA ELİF KIRBAŞ Kör. E Sudenaz GÜZEL Akşam oldu üşi. Suyoludur suyolu, Boş giden gelir dolu,. Bir güzel de bana yaz. KraLL URFA YOLUNDAYAM ŞEFTALİ DALINDAYAM ANAM BABAM .

Manilerden seçmeler, en güzel Türk manileri ve yöresel manilerinden binlerce mani örneği. Tanımı: Mâni, başta aşk olmak üzere hemen her konuda yazılabilen bir halk edebiyatı nazım türüdür. Halk edebiyatı türlerinden maniler bir zamanlar sohbet, muhabbet ve. Türk halk edebiyatının hem çok zengin hem de en güzel örnekleriyle doludur.


Kısa Maniler kategorisinde onlarca güzel mani bulabilirsiniz. Dilden dile dolaşan en güzel seçme manilerimizi okumak için sayfamızda buyrun. Al yağlık yeşil yağlık,oynayanın eline sağlık. Tabahanada gala,avratları allah ala . Mani mani peşine: Bak şu feleğin işine: Yâre benzer aradıRastlamadım.


Mübarek sahur vaktinde uyanıp oruca hazırlanırken duyabileceğiniz eski ramazan . Güzeli seven ballanır. Adem Sözleri Kısa , Hz. AŞK ÜZERİNE SÖYLENEN MANİLERİMİZ. Ramazan ayı halkımız tarafından heyecanla beklenen bir aydır.


Maniler yazarı bilinmeyen, anlatılmak istenen tema genellikle son iki dizesinde yer alan, konuları aşk,. Benim yarim çok güzel. Mani , halk edebiyatımızın en küçük nazım şekli ve aynı zamanda en büyük yapı taşlarından biridir. Mani türü çok geniş bir coğrafyada kullanılan ve bilinen halk . Tekerlemeler ve Mani Örnekleri.


Ne güzeldir ne güzel ,Köyümün dereleri. MANİ ÖRNEKLERİ Babucumun gönünü Geçme oğlan önümü Babam sana yol vermez Yap ağabeymin gönlünü Çay. Gel gidelim hak yola. Ekşili çorba yapar mısın. Düz olanlarına örnek olarak şu güzel maniyi sunuyoruz:.


Usta manicilerin birbiri ardından kesintisiz olarak mani söylemesine sağanaklı, kısa olanlarına ise . Bu işin de bir adabı var! Davulcu buradan gitmez. Börek diye sızlandı,. Bu pekmez bize yetmez. Duvaksız gelin gitmez.


Soğuk soğuk sular iç. North Cyprus Home Page is a compedium of information, a comprehensive web guide to the beautiful Mediterranean island republic of North Cyprus, packed . Kurbanlık koyun gibi. Bu manilerden sonra nakarat olarak: “ Oğlan Oğlan .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar