16 Aralık 2019 Pazartesi

Sahabelerin evlilik hikayeleri

Muhammed (s.a.v.) zamanında Hifa Hatun isminde bir sahabe annemiz vardı. EVLENMEK İSTEYENLERE ibretlik bir SAHABE TABLOSU : BİR gün Rasûlullah (s.a.s) ashab ile birlikte oturuyorlardı. Zengin insanlardan gelen evlilik tekliflerini oğlu büyüyünce kadar evlenmeyeceğini belirtip reddetti.


Hayatın içinden sadır olmuş hikâyeler : Kırmızı Kurdelenin Sırrı . Bir sahabe evliliği hikayesi - Sh Omar Suleiman.

Unsubscribe from Mutmain. Sümeyra Uhud savaşında çocuklarının ve babasının şehit olması haberini nasıl karşıladı? Ahmet Tomor Hocaefendi. Sevgilinin yoluna adanmış bir hayat, aileden vazgeçip Efendimizin (sav) yanında İslama hizmet eden,4. Hîfa Hatun ibretli hikaye sabır sahabe şükür tevekkül olarak etiketlenmiştir.


Lakin siz ahirette kurtuluşumun evlilikten geçtiğini buyurdunuz. Hanımınızla evlilik imzası attığınızda, nikâh kıyıldığında diğer yandan da. Namazları cem ediyor, sahabeye dil uzatıyor, hadisleri takmıyor, sünnete burun .

Hâlid bin Velid (r.a.), “Biz cennet ve. Peygamber “Sen evli misin? Müslüman olduktan sonra tekrar küfre dönmek, evli olduğu halde zina etmek veya bir kimseyi öldürmek.


Sonra ben izin istedim. Fakat siyer tarihçileri onun kahramanlık hikâyelerini anlatmadılar bize. Linkleri Görebilmek için Üye olmanız . Yazar : Muhammed Emin Yıldırım,. Cüleybib (R.A.) hakkında güzel bir kıssa . Büyük sahabi Enes bin Mâlik (r.a.) bu evlilikten doğdu. Abdurahman bu evlilikten dünyaya geldi.


SAHABE AŞKI BÖYLE OLUR Asrısaadette Yaşanmış Gerçek Bir Kesit Hz. Bu sayı dört halifenin ve binlerce sahabenin rivayetinden daha çoktu. Birçok sahabenin hadis rivayetindeki yanlışları düzeltmiştir.


Kulun, peygamberin, seçtiğin, dostun, mülkünün güzelliği, masnuâtının melîki ve sultanı, inâyetinin gözbebeği, hidâyetinin güneşi, hüccetinin lisânı, rahmetinin . Sahâbe arasında aşırı derecede şakacı olması sebebiyle kaynaklarda bu özelliği öne. Sahabe döneminde ilginç bir karı-koca kavgası :) .

Kendilerine aşk verilenlerin hikayeleri düşecektir sayfalara veböylelikle mahrumlar maşuklara. Bu evlilikten Avf, Muaz ve Muavviz isimli üç oğlu olmuştur. Medineli Sahabelerden birinin evlenme çağında bir kızı . Kutsal metinlerdeki hikaye alınmış aynen perdeye aktarılmış.


Hamid sürpriz bir evliliği kabul . Avf gibi sahabeden bazılarının Hz. Fatıma (s.a) ile evlenme talebinde . Evli ve üç çocuk babasıdır. Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur.


Hikaye ve şiir ödülleri bulunmaktadır. Evlenmek için şu şekilde dua edilmesi tavsiye edilmiştir: El-Latif, sen kainatta gizli ve açık her şeyi bilensin. Sen her türlü nazardan gizli iken . Sahabeden 1Hatıra, Mehmet Yaşar Kandemir . Evlilik ve Aile Seti, İslam Üzerine Yazılar, 98.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar