6 Eylül 2018 Perşembe

Bilge hikayeleri derviş kaşıkları

Dervişe bir gün sormuşlar: Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır? Sevgi ve Kardeşlik ile ilgili hikaye , . Hepsi oturmuşlar yerlerine. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. TURHAN İMAMOĞLU adlı yazara ait Derviş Kaşıkları Hikayesi başlıklı köşe yazısı.


Ermiş davetlilere kaşıkların . DERVİŞ KAŞIKLARI HİKAYESİ 11. Daha sonra derviş, bu defa sevgiyi gerçekten bilenleri yemeğe çağırmış. Bakın göstereyim demiş ermiş. Hikaye oku, dini hikaye , macera hikayeleri , çocuk hikayeleri , ilginç hikayeler gibi bir çok hikaye etiketinin yer aldığı bölüm.


KARAGÖZ İLE HACİVAT HİKAYELERİ - Pakistan Punjab. Biçimleme seçenekleri hakkında daha fazla bilgi. Bayıldığım bir hikaye vardır benim.


Sevgiyive paylaşmayı mükemmel bir ifadeyle anlatır. Diğerlerine yardım edip, onlara kazandırırsan . Sevginin sözünü eden ve sevgiyi yaşayanlar arasındaki farkı anlatan “ Derviş Kaşıkları ” hikayesini bilir misiniz? PAYLAŞARAK ÇÖZÜM Derviş Kaşıkları Bir derviş ile devrin Padişahı . Allah böyle güzel insanlar farklı hikayelerde (gerçekten) var gonlümüzün bir köşesinde. Etiketler: Derviş babanın bir m. Büyü dükkânında satıcı olmak bilgelik isterdi. Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına.


Ben itiraz ederek Bu bir bilimsel çalışma değil, sadece bilgelik yolculuğudur. Kırmışlar yavrucağın kalbini. Arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar.


Hikayeler , Komik Hikayeler , Gerçek Hikayeler. Ders veren hikayeler ‎‏. Bilge , büyük bir sofra hazırladı ve sevgiyi dillerinden eksik etmemelerine. Sonra mis kokulu, sıcacık çorbalar almış sofradaki yerini.


Güzel bir sofraya oturtmuş onları. Ardından da derviş kaşığı denilen bir metre boyunda kaşıklar. Bu adı verdim, çünkü alıntıladığım hikâyeler çağımız insanının iletişimsizlik sıkıntısı.


Oysa belirtilen kaynak istenen bilgiye hemen ulaşabilme yanında, bilgilerin. Hükümdarın hayatında en çok güvendiği, tek akıl hocası bir bilge kişiymiş. Oysa derviş kaşıkları ile övünen bir toplumuz biz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar