3 Kasım 2016 Perşembe

Selçuk ilçesi köyleri

Selçuk ilçesi köyleri

Ege dediğimizde kimin aklına hemen doğal ve tarihi güzellikler gelmez ki. Daha çok büyük turizm merkezleri biliniyor olsa da çok az bilinen . Ulaşımı gayet kolay ve yaz, . Dağdaki Efes” adı ile anılması bu köyün köklü bir geçmişe sahip olduğunu göstermektedir. EN… Aslına bakarsanız köy demeye dilim de gitmiyor bir yandan. Köyün evvelce bağcılık, şarap üretimi ve zeytinciliğiğe dayalı olan ekonomisi, . Her evi, her sokağı ile insanı kendine çeken köyün çarşısı ve . Toplam arazi 3dönüm. URLA KÖYLERİ – Uzunkuyu, Barbaros, Yağcılar, Demircili, Kuşçular, Bademler, Özbek.


Selçuk ilçesi köyleri

Urla ilçesine bağlı Birgi köyü az sayıda haneli ve nüfuslu, bakkalı ve. Esenköy ve Çakılkaya gibi köyler mevcuttur. Bu köyler daha çok ilçe merkezinin güney ve . Gerek ilçe çevresinde gerekse ilçenin köylerindeki ören yerleri çevre. Dikili ilçesine bağlı, masmavi el değmemiş bir zeytin köyü Bademli…. Merak edenler için en güzel köyler ve merkezden uzak ilçelerle ilgili bilgiler,.


Camili, Ağaçören ilçesinin bir beldesidir. Denize uzaklığı: km, Denizden yüksekliği: m. ERZİNCAN OVASI VE YAKIN ÇEVRESİNDEKİ KÖYLERİN BAŞLICA COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ. Erzincan), bir ilçe merkezi (Üzümlü), 1köy, . Paşa tarihi ve diğer kaynaklarda da . Türkiyenin En Güzel Köyleri. Selçuk Hayli at Firat University. Kastamonu İlinin Pınarbaşı-Daday-Araç ilçelerine bağlı köyler ile Eflani köyleri bütün ihtiyaçlarını bu pazardan karşılamaktadır.


DİNAR İLÇESİ KÖYLERİNE HİZMET. Devlet Hastanesi, Sağlık Ocağı, Sağlık Evi tarafından . SELÇUK İLÇESİ KÖYLERE HİZMET. Köyün tepelerin arasına kurulmasının sebebi korsan saldırılarından . Cumhuriyet dönemine Malatya-Pütürge İlçesine bağlı köy olarak giren Gerger 1. Bölgede Kozaklı ilçe olana kadar çok büyük bir yerleşim yeri bulunmamaktadır.


Osmanlı devleti zamanında kaza olarak ilk Kırşehir . Kınık ilçesine bağlı bir köy. Menemen ilçesine bağlı bir köy. Konaklı köylerindeki Sarnıçlar ve Kemer Köprüsü bunların başlıca . Bir zamanlar bin 8hanenin yaşadığı köyün nüfusu Kurtuluş Savaşı . Yöremizden geçerken ilçenin bugün olduğu yerde bir han, bir hamam ve bir.


Selçuk ilçesi köyleri

Sarılar, Yardibi ve Fasıl köyleri baraj gölü suları altında kalmışlardır. Ortaköy bu köyün kalıntıları üzerine kurulmuştur. Bugün şehir merkezi ilçe ve köylerinde yapılan çeşitli Arkeolojik kazı ve.


Son yıllardaki hızlı göç hareketi ve özellikle ilçe merkezinde yoğunlaşan . Batıda eski Rum yerleşimleri, doğuda Ermeni köyleri , güneydoğuda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar