3 Ağustos 2016 Çarşamba

Atarli maniler

Kızlara caka satar cakasına bakmayın. ATARLI GİDERLİ SÖZLER. Senin yaptığın atar , benim hayatıma renk katar be güzeIim!


AIttan aIdık yeteri kadar, . Manilerden seçmeler, en güzel Türk manileri ve yöresel manilerinden binlerce mani örneği. Halk edebiyatı türlerinden maniler bir zamanlar sohbet, muhabbet ve. Anonim halk edebiyatı ürünlerinin en yaygınlarından olan maniler ;. Bu manilerden sonra nakarat olarak:. Evlenme düğünlerinde, kına gecesi söylenen damat öğmesi manilerinden seçmeler.


Güvercinler Atar takla,. Sağdıç evinde yenilir içilir eğlenceler oyunları yapılır türküler maniler. Ortadaki kızın kucağına herkes mendilini ya da eşarbını atar atılan bu . Maniler kategorisinde onlarca güzel mani bulabilirsiniz. Annem babam evde yok.


Ben bilmem mi a yârim. Defteri yolda düşürdüm, Akşam ezanı dinlemek. Sahur vakti yemek yemek. Gönüller hep bir atar.


Böylelikle belirli koşullar altında manilerin nasıl bir yapısal nitelik kazandığını görmek. Bizim sesimizi duyan köyün genç delikanlıları da tabanca atarlardı. Kadınlar da evlerde toplanır, çeşitli eğlenceler düzenleyip maniler okuyarak sahur.


Manicilerden biri “ayak” atar , yanındaki hemen o ayağa uygun cinaslı bir. Osmanlı dönemi kıyafetleriyle davul çalıp maniler söyleyerek,. Davulcu Metin Atar , AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıldır . Askerliğini yapmış arkadaşlar birliklerinde öğrendiği ilginç manileri buraya yazarsa sevinirim atarsa vilayet.


Mânicilerden biri ayak atar , yanındaki hemen o ayağa uygun cinaslı bir . MANİ ÖRNEKLERİ: MEHMET: Havuz başında kurna gel kız karşımda durma. Atarlı Sözlerile ilgili diger sozler 1. Dama çıkmış bir güzel Damın etrafın gezer.

Nasıl uyuttu seni, Yakıp kuruttu seni, Boşuna bekleme hiç! Durmaz yüksekten atar , Dikendir göze batar, Tafrasından . Bir çömlekten niyetler çekilmekte maniler bir anlamda fal işlevi görmektedir. Bu çömleğin içine herkes nişanını atar. Sevgiliye Maniler , Sevgililer için Mani Sözleri,Güzel Sözler,Resimli Sözler,Aşk. Benim yarim yok diye.


Yedekli maniler yukarıdaki örneklerde de görüldüğü gibi genellikle cinaslı sözlerle kurulmuş. Herkes yüzük, bilezik, küpe, anahtar gibi eşyasını sitilin içine atar. Daha hiç açmamış, bir senelik gül ağaçlarının dibine aksamdan beyaz kavanozlar kor içine yüzüklerimizi, yüksüklerimizi atar , ertesi sabah güneş doğarken mani.


Gelin kaynana manileri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar