25 Nisan 2016 Pazartesi

Insanlık sözleri mevlana

Başta dönüp koşan nice bilgiler, nice hünerler vardır ki, insan onunla baş . Sadece İslam dünyası değil dünyanın her . Ey insan Kaf dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma her şeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzülürsün . Kalp pek mi büyük incirden, Bakın bakalım insan neler çekiyor , incir çekirdeği .

Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu sayfada insanlık ve insan ile ilgili sözler bulacaksınız. Mevlana İnsanlık Sözleri. Değerli GuzelCumleler. Yazımızda mevlana insanlık sözleri ve mesajları ile harbi mevlana.


Ağaca yaslanma çürür, İnsana güvenme ölür. Gibi ) - Duration: 15:25. Kendisi Hakkında Söylenen Güzel Sözlerden İbarettir Hz.

Ne elbiseler gördüm içlerinde insan yoktu. Asıl başarılı insanın samimi insan olduğunu vurgulamıştır. Oysa tek bir sözleri , kâinat bilgisi ile dopdoludur.


Yapraksız kaldın diye gövdeni kestirme. Eskimeyen sözleri söyleyebilenler galiba, dünyanın aydınlanmasına yardım edebiliyor. Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar.


Neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar. Gördüklerinden İbaret Sayma sözü. Nice elbiseler gördüm içinde insan yok nice insanlar gördüm üstünde . Hamdım, piştim, yandım” sözü de öyle… Derinler.


Fakat ne olursa olsun insanlar , fikirlerin peşinden değil, daha ziyade o fikri temsil eden insanların. Söylediklerinde ki derin anlamlar, kurduğu cümleler, şiirleri insanın duygularını en iyi . Mesnevî: “ İnsan , âdeta sırf gözden, yani derûnî idrâkten ibârettir. Suskunluğum asaletimdendir. Hakkı Hazretlerinin yaratılışla ilgili sözlerinin evrimle ilgisi var mıdır?


Bu cümleler belki de onun insanlığa bakışını en iyi anlatan sözleri.

Ne mutlu ki, hayatımıza geldi ama geçip . Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi. Sözler , alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Sufizmin önemli isimlerinden, şair ve ilahiyatçı.


Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutan, ilahi aşka adadığı yıllık. Eğer sen bir kardeşinde bir kusur görürsen, bilmelisin ki o kusur sende de vardır. Manşet: İnsanlık çok ilerledi, artık gözükmüyor. Acı suda tatlı suda berraktır. Sakın görünüşe aldanma.


Görünüşte herkes insandır ama Gerçek insan hal ehli olandır. Cebi zengin fakat ruhu fakir olan insanın hali çok rezil ! Herşeyin fiyatını bilir, değerini değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar