5 Mayıs 2015 Salı

Affetmenin önemi ve insana kazandırdıkları

Acı çekmek, çözmekten daha kolaydır. Ve fark etmeden acılarımızdan beslenir ve bu sayede kendi gerçekliğimizden kaçarız. Affetmek bir erdemdir.


Eğer affediyorsan erdemli bir insansın demektir. Bunun yanında affetmek insana farklı bir bakış açısı kazandırır.

Sürekli sinirli ve geçimsiz olan insanlarda negatif bir hayat yaşıyorlar. Oysa insanlar hafızaları sayesinde yaşanılan önemli olayları unutmazlar. Hata yapmak, insan olmanın kaçınılmaz bir sonucudur. Ancak Allah müminlere affetmenin daha güzel bir davranış olduğunu bildirmiştir:.


Batı dünyasında affetmenin önemli belirleyicilerindendir. Eksik: önemi ‎ kazandırdıkları eksisozluk. Zira hatasız kul olmaz. Onun anlatımı, kavramı şu önemli hususta şekillendirir ve aydınlatır: görüş şudur .

Türkçeye kazandırmış üstadlarımıza teşekkürlerimi arz. Suçlu bir kimse özür ve af dilediği zaman, onu mazur görmek, önemli ahlâkî erdemlerden. Benlik bilincini ve iç görüyü, affetmenin esas yönü olarak nitelendiren.


Genel anlamda insanın önemli bir bileşeni olarak affetme fenomeninin psikanalitik. Aşağıdakilerden hangisi imanın insana kazandırdığı özelliklerden değildir? Kişisel Gelişim Uzmanı İkbal Kaya özellikle affetmek ile ilgili önemli.


Kaya, şunları söyledi: İnsanın ruh haliyle . Hayat güçsüzlüğü affetmez. Güney Tirol meselesine milletimiz için korkunç bir önem kazandırmayı başardığı sırada göze çarptı. Allah insanlara affetmeyi ve müsamahakar olmayı öğütlemiştir.


Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir. Devlet aklını oluşturan en önemli erdemlerden bir diğeri de affetmektir. Bu bakımdan affın tebliğ ve eğitim metodu olarak da önemi büyüktür. Etiketler: affetmenin önemi ve insana kazandırdıkları , sevgiliyi affetmek,.


Kusuruna Bakmamak, diğer bir deyişle de bağışlamak, iyice insana özgü bir eylemdir. Bir Niyet Bir Tasavvur programında, eğitimci Melahat Güler, insanın kendisini affetmesinin önemini ve affın tedavi ediciliğini . Kızdığımız bir insanı bağışlamak, aslında insanın kendini özgürleştirmesidir.

Bir insanı niçin affetmemiz gerekir? Geri gelmesi mümkün olmayan anlara böylesine takılıp kalmak bize ne kazandırır ? Kimi affetmenin dayanılmaz hafifliğinden, kimi insan sağlığına faydasından bahsediyor. Bize görme becerisi kazandırır. Sanki “Daha önce nasıl oldu da . Belki de başta kendiniz olmak üzere herkesi affetmenin zamanı gelmiştir….


Bu meslek insana , doğaya karşı çok geniş bir bakış açısı kazandırıyor. Gün içinde zamanımızın önemli bir kısmını sosyal medyada geçiriyoruz. Bağışlamanın öfke, kırgınlık, korku. Tevbe bu yönüyle kişinin kendinî affetmesini de içermektedir.


Meselenin seçmeni figür olarak değil, insan olarak görmesi ve ona dokunması ayrı… Meselenin beden. Hatayı hoşgörüyle karşılar iş yapmayanı affetmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar